Het is niet altijd makkelijk om uw weg te vinden in de mogelijkheden, wetten en regels op het gebied van zorg en ondersteuning. Loopt u tegen problemen aan? Over de ontwikkeling van uw kind, wonen, opvoeding en ontwikkeling, school, werk, of wet- en regelgeving?
Dan kunt u terecht bij een onafhankelijk cliëntondersteuner van MEE. Samen met u en de mensen om u heen zoeken we naar oplossingen, zodat u met vertrouwen weer verder kunt.
MEE denkt met u mee
MEE geeft gratis informatie, advies en algemene ondersteuning aan mensen met en zonder een beperking en hun omgeving. We doen dit op het gebied van maatschappelijke ondersteuning, zorg, jeugdzorg, onderwijs, welzijn, wonen, werk en inkomen. We ondersteunen u bij het helder krijgen van de vragen en het zoeken naar oplossingen voor nu en in de toekomst. Met de mensen die belangrijk voor u zijn, wordt vervolgens een plan gemaakt. U houdt zelf de regie over uw leven.
De cliëntondersteuning van MEE valt onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van die wet. Omdat iedere gemeente zelf bepaalt hoe de cliëntondersteuning geregeld wordt, kan dit per gemeente verschillen. Zo kan het zijn dat de consulenten van MEE in uw gemeente samenwerken met bijvoorbeeld sociale wijkteams. Uw belang is altijd het uitgangspunt en de cliëntondersteuning van MEE blijft onafhankelijk.
MEE is er voor u!
Heeft u vragen? U kunt altijd contact opnemen met het Servicebureau van MEE.
Naam: Servicebureau
E-mail: servicebureau@meeplus.nl
- voor alle leeftijden
E-mailadres: servicebureau@meeplus.nl
Website: www.meeplus.nl
Doelstelling of kernactiviteit:
Soms loopt u vast op verschillende aspecten van het leven. Op school, met werken, binnen uw gezin, uw woonsituatie, op het gebied van geldzaken of als u niet weet bij wie u nog terecht kan. Dan is MEE er. We luisteren naar u en vragen door. Samen met u en de mensen om u heen zoeken we naar oplossingen voor uw vragen.
Belangrijkste doelgroepen:
We zijn er voor mensen met een beperking, maar steeds vaker ook voor mensen zonder beperking. We zetten ons in om mensen verder op weg te helpen. Geen uitsluiting meer, maar meedoen. Dat is voor ons vanzelfsprekend.